Veel gestelde vragen over springkussens en luchtkussens zijn hier samengebracht met een duidelijk antwoord.

Wat is het verschil tussen luchtkussen, luchtkasteel of springkussen? Dit zijn allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde. 

Verbruiken springkussens veel elektriciteit? Nee een springkussen heeft een blower welke 1100 watt verbruikt per uur. Als u hem 8 uur laat aanstaan bent u zo’n 9 KW kwijt. Dit is ongeveer 2 euro qua kosten.

Kan je een springkussen gebruiken als het regent? Een springkussen gebruiken als het regent is mogelijk. Kinderen vinden het geweldig omdat het kussen dan glad wordt. Wel moet hij daarna goed drogen anders gaat het luchtkussen schimmelen.

Zijn springkussens geschikt voor jonge kinderen? Jazeker zijn deze geschikt voor jonge kinderen. Al onze kussens zijn gekeurd en daardoor veilig. Wel zo fijn.

Kan een springkussen ook binnen gebruikt worden? Ja dit komt regelmatig voor. De hoogte van het kussen is wel belangrijk. U heeft voor het kleinste kussen minimaal 3 meter hoogte nodig.

Hoe maak je een springkussen schoon? Een springkussen is van dik kunststof gemaakt en kan dus prima met een doek afgenomen worden. Daarnaast droogt een kussen snel als hij in de zon staat.

Kan ik een springkussen op een harde ondergrond plaatsen? Ja dat is zeker mogelijk en voor de veiligheid is het dan wel vereist dat er valmatten geplaatst worden.

valmatten

Wat is de beste plaats om een springkussen te plaatsen? Het beste is om een springkussen op een zachte ondergrond te plaatsen. Hierbij moet u denken aan een grasmat.

Hoeveel lawaai maakt een springkussen? Er is een blower welke lucht aanzuigt en het geluid is te vergelijken met een fohn op de hardste stand.

Blower met aansluit slurf van springkussen

 

Zijn er regels voor het verhuren van een springkussen? Ja er zijn enorm veel regels welke hier worden uitgelegd. https://www.nvwa.nl/onderwerpen/speeltoestellen/regels-verhuren-speeltoestellen  De springkussen moeten gekeurd zijn en de kwaliteit moet gekeurd zijn in Nederland. Veel verhuurbedrijven zijn gestopt nu deze regels zo streng zijn of er worden veel ondeugdelijke springkussens verhuurd. Is dit erg. Ja het gaat over de veiligheid van kinderen en daar is het belangrijk dat u kiest voor een bedrijf welke hier ook verantwoord mee omgaat.

Wanneer zijn springkussens uitgevonden?  De opblaasbare structuur is in 1959 ontworpen door John Scurlock om tennisterreinen te overdekken met opblaasbare dekzeilen. Hij merkte dat zijn medewerkers graag op de dekzeilen sprongen. Hij richte het bedrijf space walks op. Hij begon met een platte matras in 1967 voegde hij de zijwanden toe.

Een springkussen is eigenlijk een hele grote zak lucht welke je kan aantreffen in allerlei kleuren en vormen. Een springkussen is altijd opblaasbaar en heeft aan de zijkant ritsen om hem weer neer te laten.  Een springkussen wordt ook bijna altijd opgeblazen door een gemotoriseerde luchtpomp.Een springkussen wordt vaak gebruikt op special gelegenheden. Denk hierbij aan bruiloften, verjaardagen, communie, braderien en vrijmarkten.

Zoals bij veel zaken in de geschiedenis is het springkussen ontdekt bij toeval. http://nl.wikipedia.org/wiki/Springkussen

Duurt het lang om een springkussen is op zetten? Het opzetten van een springkussen duurt ongeveer 15 minuten.

Hoelang duurt het opruimen van een springkussen? Het opruimen van een springkussen neemt ongeveer 20 minuten tijd in beslag. Eerst laat u hem leeg lopen en dan moet het springkussen opgevouwen worden. Dit is zwaar werk en neemt dus ook tijd in beslag. Hier vind u een handleiding https://www.springkussenplezier.nl/handleiding-springkussen/

Hoe werkt een springkussen? Een springkussen is eigenlijk een luchtzak net als een boterhamzakje. Het boterhamzakje blaas je op. Dit is hetzelfde bij een springkussen en de blower moet wel continue aanstaan. Dit omdat kinderen springen en het kussen hard moet blijven.

Kan ik tijdens corona een springkussen huren? Ja wij maken de kussens goed schoon en het juist de ideale manier om kinderen in de achtertuin een enorm plezier te doen.

Waar is het springkussen mee gevuld? Het kussen wordt gevuld met lucht, welke uit een blower komt. In het springkussen zitten verschillende kamers waardoor het kussen ook hard wordt en erop gesprongen kan worden.

Zijn springkussens duur om te kopen? Springkussens zijn duur. Een goedgekeurd springkussen kost ongeveer 3000 euro exclusief BTW.

Is een happy hop hetzelfde als de springkussens die u verhuurd? Onze springkussens zijn van een zeer sterk materiaal en veel zwaarder. Een kussen weegt zeker 75 kilo t/m 150 kilo. Happy hop is geweldig voor zeer jonge kinderen t/m 3 jaar en zijn gemaakt van parachutestof en wegen dan ook slechts 10 kilo.

Mocht u nog vragen hebben laat het ons weten. info@springkussenplezier.nl

Familie Hoek eigenaar springkussenplezier.nl